Stránky

neděle 12. května 2013

Pistáciové řezy
 
Protože u nás momentálně "frčí" všechno, co je pistáciové, tak jsem si
včera trošku upravila suroviny v našich oblíbených skořicových řezech
a vznikla tahle dobrota:
 
 

 
 
Suroviny:
  • 4 vejce
  • 200g cukru
  • 1dcl mléka
  • 1dcl oleje
  • 200g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • kakao na pečení
  • pistáciový pudink
  • pistáciové mléko Müller
  • 2 zakysané smetany
  • vanilkový cukr
  • čokoládová poleva
 
Postup:
  • uvaříme si klasický pudink, ale místo mléka přidáme pistáciové mléko Müller
  • ušleháme 4 bílky, přidáme 200g cukru, 4 žloutky, 1dcl mléka, 1dcl oleje, 200g polohrubé mouky a prášek do pečiva a kakao
  • plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto
  • na těsto rovnoměrně nalijeme pudink a dáme péct (cca 15 minut na 175°C)
  • 2 zakysané smetany si rozmícháme s vanilkovým cukrem a natřeme na ještě teplé řezy
  • "pocákáme" čokoládovou polevou a dáme vychladit
 
Pokud to vydržíte, je lepší řezy nechat uležet v chladu do druhého dne. Ale u nás se většinou snědí hned, co vychladnou :-)
 
Dana

Žádné komentáře:

Okomentovat